Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Wat doet de oudervereniging?

Via de organisatie van allerlei evenementen en activiteiten proberen wij te zorgen voor een toffe sfeer op en naast de school, samenhorigheid én in één klap proberen we ook om centjes te verzamelen voor onze school. Alle inkomsten van de oudervereniging gaan integraal terug naar jouw kind(eren): denk aan de aankoop van bv. speelgoed, computers, boeken, speeltuigen, digitale borden, knutselmateriaal, etc. 

Wie zijn wij? 
De oudervereniging dat zijn wij en dat ben jij! Elke ouder is lid van de oudervereniging (tenzij expliciet anders aangegeven door de ouders). Wij hopen dat zoveel mogelijk ouders ook actief lid willen zijn: kom naar de activiteiten en geniet! Als je daarenboven ook nog eens af en toe een handje wil toesteken, zijn wij helemaal tevreden! 

In het bestuur zetelen wij: 8 enthousiaste ouders die zich in onze vrije tijd inzetten voor de school. Uit engagement, goesting en overtuiging dat we samen kunnen zorgen voor een toffe school voor alle kinderen. Wij zijn ook benieuwd naar jullie ideeën. Aarzel dus niet om ons te contacteren (e-mail) indien jullie ideeën/ opmerkingen hebben betreffende de oudervereniging of kom naar één van onze 3 meedenk-avonden.

Wendy De Herdt (voorzitter): mama van Victoria (L4B), Edward (L2B) en Arthur Snoeks
Kim Sluyts (ondervoorzitter): mama van Lex (L2B), Sam (K3B) en Vince (instap jan 2019) Moons
Grace Lie (penningmeester): mama van Hanne (1ste Middelbaar), Maaike (L5A) en Wouter (L1A) Van Oostveldt 
Sarah De Peuter (secretaris): mama van Ferre (L3A), Arne (L1B) en Erline (K1A) Vanhoeck 
Elke Ortmans: mama van Francis (L3B), Kristiaan (L1B) en Johanne (K2A) Everaert 
Nele Peeters: mama van Vico (L3A) en Stella (L1A) Blockhuys
Ann Vancoppenolle: mama van Thibaut (L3C) en Mathis (K3A) Vercammen
Tom Entbrouxk: papa van Kobe (K3A) en Mats (K2A) Entbrouxk
Image
Image

Onze werking 

Per jaar stellen we een activiteitenkalender op. Elke activiteit wordt georganiseerd door een werkgroep met aan het hoofd iemand van het bestuur.  In elke werkgroep zitten ouders van een bepaald jaar (of extra enthousiastelingen) die op allerlei manieren het evenement tot een succes maken! Wij zorgen voor de draaiboeken, coördinatie, organisatie, … En natuurlijk ook voor een glaasje wijn voor de harde werkers ;-).  

Wat kan jij doen? 

Optie 1: Je wordt bestuurslid van de oudervereniging! Je denkt mee na over evenementen, organiseert activiteiten of zet je graag mee in als helper van het eerste uur! 
Optie 2: Je wordt lid van een werkgroep en helpt mee bij de organisatie van 1 activiteit (of meerdere mag ook natuurlijk!). 

Je bepaalt zelf hoe je wil helpen en wat je graag doet/ goed kan: je kan afwassen als de beste, pintjes tappen als een professional, een kraampje in elkaar timmeren, plaatjes draaien tijdens een kinderdisco, thuis cakes of pannenkoeken bakken, tafels afruimen, een poster ontwerpen, een planning opstellen, of…Alle hulp is vaak welkom: zowel voor/tijdens of na het event! Maak je talenten bekend! 

Optie 3: je hebt goede connecties en kan ons helpen om aan sponsoring te komen of aan sponsormateriaal, je (bedrijf/zus/achternonkel…) beschikt over een discobar, springkasteel, een vat bier, drukwerk, BBQ,… 

Kalender 2018 - 2019

Hieronder het overzicht van onze activiteiten. In de laatste kolom staan de verantwoordelijke klassen, maar sluit gerust aan bij meerdere evenementen of het evenement waar je de meeste goesting in hebt! 

Datum  Evenement  Hoofd werkgroep Organiserende klassen
       
03-09 Koffieklatsch Elke & Liesbet OV
29-09 Schoolfeest Grace & Tom L5
24-10 Grootouderfeest  Wendy & Nele K1 en K3
16-11 Quiz Kim, Ann & Sarah L6
21-12 Snow Pop up Kim & Ann L2
23-02 Lampionnentocht Elke & Sarah K2 en L3
12-05 Moederdagontbijt Grace & Nele L1 en L4
27-06 Afscheidsreceptie Wendy & Elke L5