Kleuter- en lagere school

Mater Christi

1

Boerderijklassen

Een overnachting te Pulle in ''t Groenhof' is altijd reuzetof! De leerlingen van het eerste leerjaar genieten van het contact met de dieren en helpen bij het voederen en het proper maken van de stallen. Vilten, confituur maken of brood bakken, het brengt ons speels van grondstof naar het eindproduct. Sport en spel horen er ook bij!
2

Zeeklassen

We trekken met de bengels van het tweede leerjaar naar zee. Daar logeren we in het Reigersnest in St. Idesbald. Onze dagen zijn goed gevuld: zandkastelen bouwen, fotozoektocht, spelen in de duinen en op het strand, ravotten in het ballenbad, enz. Regen of zon, wij amuseren ons.
3

Natuurklassen

De leerlingen van het derde leerjaar fietsen naar het jeugdverblijfcentrum Roosendael in Sint-Katelijne-Waver. Daar leren we via doespelletjes over planten en dieren, krijgen we bezoek van een valkenier, fietsen we naar het Tivolipark en plukken kruiden waarmee we aan de slag gaan in de keuken.
4

Kasteelklassen

De leerlingen van het vierde leerjaar gaan met de fiets op kasteelklassen in Hingene. We leren mandenvlechten en over de dieren in het bos. Hoe een sluis werkt, dat kunnen we met onze eigen ogen zien. Tenslotte wordt elke leerling gekroond tot ridder of jonkvrouw!
5

Stadsklassen

De vijfdeklassers reizen met de trein tot in Brussel en stappen te voet tot aan de jeugdherberg. Ze gaan op verkenning doorheen de binnenstad, nemen een kijkje op de Zavel en de Marollen, brengen een bezoekje aan de VRT en krijgen tot slot een rondleiding in het Europarlamentarium! Een belevenis om nooit te vergeten!
6

Bosklassen

In oktober al trekken de zesdeklassers met de bus naar Han-sur-Lesse. Daar maken we vele wandelingen, bezoeken we de grotten en het natuurpark. We bouwen vlotjes die we testen op de Lesse en we mountainbiken onder begeleiding. De highlandgames vertellen het best wat ons doel van de bosklassen is, namelijk teambuilding.
De leerlingen van het eerste leerjaar gaan op boerderijklassen, de leerlingen van het zesde leerjaar gaan op bosklassen. De andere leerjaren gaan om de twee jaar voor drie, vier of vijf dagen op meerdaagse uitstap. Wanneer deze openluchtklassen doorgaan, vindt u op de schoolkalender terug.
X

Bericht van mclint.be:

Sorry, je mag hier niet rechtsklikken.