Kleuter- en lagere school

Mater Christi

Mooimakers - Sensibiliseringsfilmpjes

Image
Image
Image
Wij doen mee aan de Mooimakers, daar zijn we trots op en dat mag iedereen zien! Alle leerkrachten en leerlingen van onze school hebben de engagementsverklaring ondertekend. Deze, en enkele affiches van de Mooimakers hangen uit op onze school: bijvoorbeeld aan het raam van het secretariaat aan de Statiestraat maar ook in de gangen of aan de klasdeur van uw kind.

We houden het niet alleen bij beloftes maar we zijn ook meteen actief aan de slag gegaan. Zo zijn er regelmatig leerlingen en leerkrachten die op pad gaan om zwerfvuil te rapen in de schoolomgeving.

We doen al veel aan afvalpreventie en proberen zwerfvuil steeds te voorkomen. Toch blijven we ons best doen om ook de activiteiten en festiviteiten die wij of de oudervereniging organiseren elke keer wat milieuvriendelijker te maken.

Uiteraard organiseren we ook themalessen om onze leerlingen te sensibiliseren over deze problematiek. Hierbij maken we dankbaar gebruik van het materiaal van de Mooimakers en doen we mee aan andere van hun acties zoals Zero Afval.

Wij zijn alvast goed van start gegaan en als we dit ook het komende schooljaar weer kunnen volhouden, wacht ons een mooie beloning vanwege de Mooimakers. We krijgen dan een bedrag waar we iets moois mee kunnen doen voor de kinderen.

Zo hebben we vorige jaren het bedrag geïnvesteerd in nieuwe bomen en struiken maar ook in de aankoop van onderhoudsmateriaal om onze tuin en het bos een leuke en mooie plek te laten blijven voor de kinderen en de natuur.
Image

Natuur

We denken na over en werken aan een leefbare wereld. We zijn een MOS-school, doen mee met acties van GoodPlanet, Mooimakers, Natuurpunt en WWF, en maakten een bijenhotel, vogelkastjes en een vleermuizenkast. We sorteren ons afval en composteren in de tuin. We zamelen batterijen en inktpatronen in. De leerlingen gebruiken fruit- en koekendoosjes, een brooddoos en een drinkfles. We werken aan duurzaam samenleven.

We integreren het milieu in onze lessen door o.a. mee te doen met Wereldwaterdag, het bezoeken van het containerpark, samen zwerfvuil op te ruimen, enz.

Wanneer de lessen het toelaten trekken we naar buiten en genieten van de tuin en het bos. We krijgen les in de openluchtklas of ontdekken het blotevoetenpad. Elk leerjaar heeft een eigen boom, die we doorheen de seizoenen volgen.
Onze leerlingen zorgen om beurten, per klas, voor de kippen en de konijnen.

Nieuws op Radio 2 van donderdag 21 november 2019

Image

Milieudagen

De kleutertuin en het bos worden regelmatig onder handen genomen door vrijwilligers op een milieudag. Ook u bent hartelijk welkom!
X

Bericht van mclint.be:

Sorry, je mag hier niet rechtsklikken.