Zorg

Dit schooljaar gaan we aan de slag met het ontwikkelingslab om zoveel mogelijk de motoriek te stimuleren bij onze kleuters. Door de evolutie van onze maatschappij merken we dat dit achteruit gaat. En daar is op zich niets mis mee, de evolutie heeft ook zijn voordelen! Maar je stimuleert de hersenen door veel en gericht te bewegen, en kleuters doen dit ook heel graag. Vandaar dat we onze zorg dan ook hierop toespitsen. Ook thuis kunnen jullie oefenen met de leuke speelblaadjes. Natuurlijk mag je het niet forceren, stimuleren blijft de boodschap.

In de zorgklas hebben we natuurlijk ook aandacht voor sociale en emotionele problemen. Welbevinden en betrokkenheid zijn van groot belang. Zelfredzaamheid wordt ook erg gestimuleerd om de kleuters creatief en probleemoplossend te leren denken. Geloven in het kunnen van de kleuters is van groot belang! Onderstaand tekstje omschrijft dit helemaal….

KIJK EENS WAT JIJ AL KAN…

“Jij kan bouwen, jij kan sjouwen en kunstjes doen op slappe touwen. Je kan tekenen, je kan plakken en balanceren op hoge hakken. Je kan dansen, je kan zingen en van een hoge tafel springen. Met je handen en je voeten, heerlijk in de wereld wroeten. Je wil proeven ... ruiken ... en voelen. Je wil groeien in JE EIGEN doelen. Jij ben jij, jij bent uniek, en je bent NIET van elastiek. Ik kan je niet maken tot iets wat je niet bent, maar wel helpen zodat je jezelf nog beter kent. Want zelfs als jij je knie bezeert, weet dan dat je ALTIJD leert!!!”

Indien jullie nog vragen hebben mogen jullie ons gerust contacteren via mail, telefonisch of ons aanspreken in de school.

Wij wensen jullie en ook jullie kleuter een heel fijn schooljaar!

zorg K1: juf Marijke (e-mail)  -  zorg K2: juf Sandra (e-mail)   -   zorg K3: juf Lief (e-mail)

Verzorging

De kinderverzorgster staat borg en gerant, heeft de allerjongsten als beste klant.

Helpen bij het aan en uit van de jassen, schorten aan, schilderen en daarna handen wassen.

Naar het toiletje gaan, rokken en broeken sluiten, neusje snuiten en af en toe mee naar buiten.

Ze helpt de juffen en kan zo hun taak wat verlichten en zo verkrijgen we in de klas blije kindergezichten.

Verzorging: juf Hemmel (e-mail)